Biografie

Hi_res_Copyright_VDC__VDC1495Quirine van Hoek, geboren in 1986 in Hengelo, begon op haar 6e jaar met vioollessen aan de Hengelose muziekschool bij Akke Wiersma. In 2000 werd ze toegelaten tot de ‘ Van Zweden School of Music’ in Enschede waar ze les kreeg van Ilona Sie Dhian Ho.

In 2005 begon ze haar studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar ze studeerde bij Ilona Sie Dhian Ho en Jaring Walta.

In 2009 sloot ze haar Bachelor studie succesvol af aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam waar ze tevens barokvioollessen volgde bij Antoinette Lohmann. In juni 2011 behaalde ze aan ditzelfde conservatorium haar Master examen dat werd beoordeeld met een 10.

Masterclasses volgde ze bij o.a. Mauricio Fuks, Jaap van Zweden, Ivry Gitlis, Liviu Prunaru, Kees Hulsmann en Yayoi Toda. Ze nam deel aan verschillende concoursen waaronder de Iordens Viooldagen, het Prinses Christina Concours (1e prijs regio Oost in 2005), het Van Wely concours en het Nationaal Vioolconcours Oskar Back.

 

Quirine was gedurende 4 jaar primarius van het Graziakwartet waarmee ze in de zomer van 2009 een maand studeerde aan de Accademia Musicale Chigiana bij het Alban Berg kwartet.

Met accordeoniste Ellen Zijm vormt Quirine duo ‘De Thuiskomst’. Dit bijzondere duo verzorgde concerten in tal van grote zalen en op verschillende festivals zoals het Grachtenfestival en het Fringe programma van Festival Oude Muziek. Lessen volgden ze onder andere bij Stefan Hussong in Würzburg. Hun eerste CD ‘ De Thuiskomst in the early Baroque’ met werken van Biber, Dowland en Purcell is sinds januari 2015 te koop. Sinds februari 2018 is hun tweede CD ‘ Tapas, de Thuiskomst in Spanje’ ook uit.

Quirine soleerde met verschillende amateur orkesten in Nederland in o.a. concerten van Mozart, Bruch, Mendelssohn en Tschaikovsky. Ze remplaceerde in o.a. de Radio Kamer Filharmonie, het Radio Filharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest, het Orkest van het Oosten, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Kamerorkest en het Combattimento Consort Amsterdam.

Quirine richt zich momenteel vooral op het spelen in kleinere ensembles op zowel moderne viool als barokviool. Ze is vast kernlid van het barokensemble Camerata Delft en van Combattimento, waar ze ook geregeld solistisch in te horen is.