Camerata Delft

Camerata DelftNieuw geluid in oude muziek

Camerata Delft staat voor persoonlijke, fantasievolle uitvoeringen van voornamelijk 17e en 18e eeuwse kamermuziek op bijzondere locaties. Oorspronkelijke barokmuziek met een ‘nieuw geluid’: variatie in bezetting en instrumentarium, eigen arrangementen, hecht en levendig samenspel, kennis en ervaring, sprankelende concerten en inspirerende optredens. Regelmatig staan hedendaagse composities geprogrammeerd naast oude meesterwerken, zodat een brug ontstaat tussen oude en nieuwe muziek.

Camerata Delft bestaat uit ervaren en bevlogen musici die allen werkzaam zijn op diverse terreinen binnen de klassieke en hedendaagse muziek. Daarnaast verdiepen zij zich voortdurend in de uitvoeringspraktijk van barokmuziek, waarbij zij regelmatig geschoold worden door specialisten als Johannes Leertouwer, Lucia Swarts, Frank de Bruine en Nico van der Meel.

Camerata Delft heeft een sterke band met de stad die het ensemble haar naam geeft. Ieder programma wordt minimaal een keer in Delft uitgevoerd. Het ensemble trad diverse keren op voor genodigden van de burgemeester van Delft, die Camerata Delft als ‘een icoon voor de stad’ betitelde. Ook neemt het ensemble regelmatig deel aan diverse festivals die in de stad plaatsvinden. De jaarlijkse serie lunchconcerten in kleine bezetting in Museum Paul Tetar van Elven maakt de band tussen ensemble en stad compleet.
Daarnaast is Camerata Delft regelmatig te horen op andere plaatsen binnen en buiten de regio.

Kijk op www.cameratadelft.nl