Vioolles

Muziekles is een waardevolle investering, voor jezelf of voor je kinderen. Door met muziek bezig te zijn en een instrument te leren bespelen ontwikkel je niet alleen je muzikale vaardigheden. Vaak is al aangetoond hoe groot het effect van muziek kan zijn op het brein.

  • Wat ga je leren? Afhankelijk van je doelen gaan we de technische aspecten van het vioolspelen leren, het gehoor trainen, genieten van en plezier maken met muziek, noten leren lezen en leuke liedjes leren spelen. Ik probeer het lesmateriaal zo goed mogelijk af te stemmen op wat aansluit bij de leerling. Plezier in de les staat bij mij voorop omdat ik denk dat in een veilige en leuke omgeving de lesstof makkelijker wordt opgenomen. En of je nu een conservatorium studie ambieert of liever zonder bladmuziek lekker improviseert, daar passen we de lessen op aan. 
  • Waarom viool? De viool is een ontzettend veelzijdig instrument met veel mogelijkheden. Bijna alles muziekstijlen kun je wel op een viool uitvoeren en het is bijvoorbeeld een ideaal instrument als je het leuk zou vinden om samen te spelen. Je kunt in een orkest aanschuiven of in kleinere groepjes samenspelen. En er is haast oneindig veel muziek geschreven voor viool, en dus niet alleen maar klassieke muziek! Nadat je de eerste technische basis beheerst kun je eigenlijk alles spelen wat je leuk zou vinden. Er ligt dus een wereld voor je voeten als je kiest voor de viool.
  • Welke leeftijd? De ideale leeftijd om met vioolles te beginnen ligt tussen de ca 6 en de 9 jaar. Maar op latere leeftijd beginnen is ook zeker mogelijk! 
  • Locatie: De lessen vinden plaats bij mij thuis in de Hannie Schaftstraat in Leidschendam. 
  • Ook Online? Ja, het is ook mogelijk om de lessen online te volgen via bijvoorbeeld Zoom of Skype. Al is het voor het allereerste begin wel erg aan te raden om ‘live’ les te hebben voor het aanleren van de houding en uitleg over de viool. Desgewenst kan live en online ook afgewisseld worden.
  • Instrument: Ik heb voor proeflessen een aantal instrumenten die gebruikt kunnen worden. Als je besluit les te nemen kun je eenvoudig een viool huren (voor kinderen zijn er speciale maten) bij een vioolbouwer of verhuurder. Ik kan je desgewenst adviseren. 
  • Tarieven: En proefles kost € 10,-. Voor de verdere actuele tarieven, stuur een mail, app of bel:

06-25 00 66 96  of  qvanhoek @ gmail.com

  • Wanneer? We plannen de lessen in overleg. Voor kinderen/beginners heeft het de voorkeur om op wekelijkse basis te komen, maar alles is mogelijk. Ik doe niet aan strippenkaarten, contracten of opzegtermijnen dus je bent flexibel. 
  • Overig: Gevorderde speler zijn uiteraard ook welkom. Misschien wil je je techniek oppoetsen, heb je hulp nodig bij orkestpartijen of wil je gewoon nog mooier gaan spelen. Ook als je graag barokviool zou willen leren spelen kan ik je helpen.