Mooie Decembermaand

Nog een ruime maand tot de kerst en nog ruim 20 concerten te gaan. Er staat deze periode heel wat op het programma.

Komende week speel ik met Combattimento het programma ‘Beestachtig Barok’, een heel speciaal programma door de bezetting (hobo, chalumeau, fluit, strijkers, continuo en een extra contrabas) en ook het repertoire met dierengeluiden, imitaties van vergeten instrumenten en grilligheid van de twee contrabassen. Werken van Telemann, Farina, Vivaldi, Graupner, Kerll en Biber zullen klinken. De Sonata Representativa van Biber zal ik in de intieme bezetting van viool-cello-chitarone uitvoeren.

Daarna is het tijd om een week te remplaceren bij het Gelders Orkest en te repeteren met Harmonieorkest St. Antonius Breedenbroek waarmee ik op dinsdag 20 december in Dinxperloo het vioolconcert van Bruch zal vertolken. Een hele uitdaging tussen alle barokconcerten met Combattimento die in december gaan plaatsvinden. Met Combattimento hebben weer twee mooie kerstprogramma’s die we op veel verschillende plekken spelen, één programma in samenwerking met Wishfull Singing en één instrumentaal programma. En wilt u echt iets leuks meemaken? Kom dan op kerstavond naar Paradiso en laat u betoveren door de prachtige kerstmuziek!  Zie de agenda voor alle data en locaties.

En dan nog Camerata Delft, daar speel ik op 17 en 18 december twee mooie programma’s mee met o.a. de tweede orkestsuite van Bach.

Met andere woorden, een erg drukke tijd, maar ik prijs me gelukkig dat ik al deze schitterende muziek mag spelen!