Biografie

Quirine van Hoek is een veelzijdig musicus en violiste en onderscheid zich door haar stijlbewuste, energieke en fijnzinnige spel. Ze is actief op zowel modern viool als barokviool. Ze houdt er van om de uithoeken van de muziek op te zoeken: van het authentiek uitvoeren van oude muziek tot het arrangeren en uitvoeren van muziek voor minder gebruikelijke samenstellingen. Ze is als vaste violiste verbonden aan Combattimento, Camerata Delft, duo De Thuiskomst, en heeft en samenwerking met actrice Anita Poolman

Quirine begon op haar 6e jaar met vioollessen aan de Hengelose muziekschool bij Akke Wiersma. Daarna studeerde ze bij Ilona Sie Dhian Ho aan de Jong Talent klassen van de conservatoria in Enschede en Den Haag. In 2011 behaalde ze haar Master examen met een 10 aan het Utrechts conservatorium bij Chris Duindam. Barokvioollessen volgde ze daar bij Antoinette Lohmann.

Ze volgde vele masterclasses, onder andere bij Mauricio Fuks, Jaap van Zweden en het Alban Berg kwartet en ze soleerde met verschillende (amateur) orkesten in concerten van o.a. Mozart, Bach, Vivaldi, Bruch, Mendelssohn en Tchaikovsky. Als remplaçant was ze de afgelopen jaren actief in o.a. de Radio Kamer Filharmonie, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Orkest van het Oosten, het Gelders Orkest,het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Kamerorkest en het Residentie Orkest. Ook is ze regelmatig aanvoerder of concertmeester.

Met accordeoniste Ellen Zijm vormt Quirine duo ‘De Thuiskomst’. Met dit duo laten ze een nieuw licht schijnen op bekend en onbekend repertoire. Alle arrangementen maken ze zelf en ze namen tot nu toe twee cd’s op:  ‘ De Thuiskomst in the early Baroque’ en ‘ Tapas, de Thuiskomst in Spanje.

Met Combattimento nam ze verscheidene cd’s op, zowel in de rol van ensemble-speler als solist.

In 2018 begon Quirine met zanglessen bij Maurits Draijer. Sinds 2021 wordt ze gecoacht door Marjan Kuiper en is ze zich aan het ontwikkelen tot sopraan.